Menu

Projecten

Projecten

Liefdeskuren Scheveningen 2018

Pink Steenvoorden ontwierp de zit- en luisterlocaties voor Liefdeskuren in Scheveningen, 2018. Met schommelbank ZlowMotion en strandstoelen bij het Kurhaus. Regie: Ingrid van Frankenhuyzen.

 

 

Evenementen

De mannen van Einstein Design zijn gepokt en gemazeld in het evenementenvak, of het nu gaat om het presenteren van een nieuwe wasmachinelijn van Zanussi, het locatieproject Liefdeskuren op het strand in Scheveningen of het ontwerp van Het Mobiel Museum. In binnen- en buitenland, van een galerie in Maastricht tot de modebeurs Bread & Butter in Berlijn.

 

 

 

Holland Dance Festival

Het Holland Dance Festival en choreograaf Jiri Kylian vroegen Pink Steenvoorden een nieuw ontwerp te maken voor de voorstelling Last Touch First. Ook ontwierp Pink Steenvoorden voor de voorstelling Queen Lear van Michael Schumacher en Sabine Kupferberg (ex-danseres Nederlands Dans Theater).

Stadsbal gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag organiseert elk jaar in het atrium van het Stadhuis, een Stadsbal voor alle inwoners. Van 2006 tot 2011 vormden Pink Steenvoorden en zijn team het ‘ijspaleis’ even om tot ‘feestpaleis’ door middel van een uitgekiend lichtplan. Omdat het gemeentehuis overdag gewoon open is, bouwden ze dit evenement in 1 nacht op. Direct na afloop van het bal, braken ze af en werd het gemeentehuis weer een schoongeveegd gemeentehuis.

Le Grand Cru en Compagnie Walo

Le Grand Cru uit Amsterdam en Compagnie Walo uit Benin werkten samen voor de productie Ondulation. Pink Steenvoorden ontwierp het toneeldbeeld voor de tournee in Benin en Mali en de voorstellingen in de Nederlandse theaters (2010). En passant gaf hij in Benin via het Nuffic workshops theaterontwerp en -techniek. 

Lichtontwerpen voor dans

Pink Steenvoorden is toneeldbeeldontwerper voor De Stilte (Breda/ Jack Timmermans).  Hij werkt(e) voor de Meekers/Arthur Rosenfeld, Jiri Kylian, Krisztina de Chatel, Duda Paiva, Andreas Denk, André Gingras, e.v.a.

Notenkraker en Alice in Wonderland

Elk jaar met kerst maken Thom Stuart en Rinus Sprong van De Dutch Don’t Dance Division een grote voorstelling. Van een Notenkraker in de Grote Kerk in Den Haag of, in 2016 en 2018, Alice in Wonderland in het Zuiderstrandtheater. 

Pink Steenvoorden ontwerpt het licht en zorgt met zijn team voor de technische coördinatie. 

Syrië

In 2007, voor de oorlog,  reisde Pink Steenvoorden naar Syrië voor het ontwerp en realisatie van de voorstelling Risaleh  van Stichting Le Grand Cru en Ramad Dance Syria. Met optredens in Aleppo, Damascus en Amsterdam op o.a. het Dancing On The Edge Festival.

Verschillende projecten

I’m Binck Festival,  tentoonstelling Galerie West, pop-up-store Den Haag, Zuiderstrandtheater, Oh Die Zee, Bacardi, Pitch Festival Amsterdam, Festival A day at the Park, Beursstand Lois Berlijn, Cultuurnacht Breda.

 

Oh Die Zee / Oh The Sea

Voor dit audio/locatieproject van Ingrid van Frankenhuyzen, ontwierp Pink Steenvoorden 3 ‘luisterstops’ met o.a. de ‘onthaastingsmachine’  ZlowMotion: gigantische schommelbanken. Geselecteerd voor de Dutch Design Week. 

 

Balie Galerie West 

Voor een tentoonstelling van Galerie West ontwierp Pink Steenvoorden een tijdelijke budget-ontvangstbalie, geïnspireerd op zijn eigen auto: een Renault Avantime. Dus ook met een verende stoel 😉

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!